VvE Beheer Rotterdam

Bent u eigenaar van een gebouw of complex? Dan heeft u vaak te maken met een Vereniging van Eigenaren (VvE) en daar komt een hoop bij kijken. De VvE is er voor het beheer van gemeenschappelijke belangen, zoals bijvoorbeeld een binnentuin, maar ook voor het waarnemen van de behoeften van eigenaren of het onderhoud van het gebouw.

Een VvE bestaat uit twee onderdelen, namelijk de algemene ledenvergadering en het bestuur. Het bestuur bestaat vaak uit een professionele partij, zoals D&S VVE Beheer. Wij bieden VvE beheer in Rotterdam aan. Het bestuur is onderdeel van de VvE, zodat zij vanuit expertise kunnen adviseren, maar de eigenaren nemen uiteindelijk de besluiten.

De voordelen van professioneel VvE beheer

Het uitbesteden van VvE beheer is niet verplicht. Toch adviseren wij om dit te regelen via een professionele partij. VvE beheer is namelijk een vak apart. Het kost niet alleen veel tijd, maar het vraagt ook veel kennis op allerlei gebieden. Een aantal voordelen van het uitbesteden van uw VvE beheer:

1. Besparingen
In de praktijk hoort u vaak dat het uitbesteden van VvE beheer duur is. Een goede VvE beheer heeft inderdaad een prijs, maar bespaart de VvE uiteindelijk nog meer geld. Dit komt doordat je goede inzichten krijgt van de manier van onderhoud én besparing op onderhoudskosten.

2. Het risico is minder groot
Het komt voor dat een complex achterstallig onderhoud heeft. De meerderheid van de VvE’s denkt dat zij genoeg sparen voor het onderhoud maar dit is vaak niet het geval. Dit kan zorgen voor financiële tegenvallers. Sinds 2018 loopt een VvE meer risico met verzekeringszaken. Als de herbouwwaarde, meerjarenonderhoudsplan of de reservering niet in orde is, kunnen er problemen ontstaan.

3. De verkoop van uw appartement is gemakkelijker
Door de nieuwe wetgeving in 2018 loopt de individuele eigenaar meer risico op problemen als diegene zijn appartement wil verkopen met achterstallig onderhoud. Banken lopen niet graag risico en dus wordt de verkoopprijs van het appartement verlaagd om het appartement toch te kunnen verkopen.

4. Vind gemakkelijker bestuursleden
Een bestuurslid van de VvE woont meestal ook in het appartementencomplex. Het kan als bestuurslid lastig zijn om een medebewoner aan te spreken op een achterstallige VvE bijdrage. Een onafhankelijke VvE beheerder kan het bestuur adviseren en veel tijd en geld besparen. Weet dat de ledenvergadering altijd de besluiten neemt, dit is onafhankelijk of de VvE zelf wordt gedaan of wordt uitbesteed.

Op zoek naar een professionele VvE beheerder in Rotterdam?

D&S VVE Beheer is gespecialiseerd in VvE beheer in Rotterdam. Met meer dan 35 jaar ervaring zijn wij gespecialiseerd in het beheer van vastgoed dat opgedeeld is in meerdere eigendomsrechten.

Wij kunnen de totale VvE beheer voor uw gebouw verzorgen. Denk hierbij aan financiële-, administratieve- en bouwkundige werkzaamheden. We kijken naar de behoeften van uw leden en het gebouw en komen samen tot een ideaal pakket. Hierin wordt duidelijk waar D&S VVE Beheer wel en niet kan ondersteunen. Ook hierin nemen de eigenaren uiteindelijk de beslissing wat er wel en niet wordt gedaan, maar wij kunnen vanuit onze expertise in Rotterdam goed adviseren.

Verder valt het projectmatig begeleiden van de technische realisatie ook onder de werkzaamheden van D&S VVE Beheer. Dit kan gaan over dakrenovatie, schilderwerk of ander gespecialiseerde werkzaamheden aan het gebouw. Daarnaast beschikken we over een digitaal systeem dat altijd up-to-date is. U kunt op dit systeem inloggen voor inzicht in uw aandeel in de vereniging. U kunt hier de status van uw eigendom zien, maar ook eventuele klachten die door u zijn gemeld.

Heeft u vragen over het uitbesteden van VvE beheer in Rotterdam? Wilt u vrijblijvend advies over zaken die relevant zijn voor uw VvE of heeft u andere vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Telefonisch staan wij voor u klaar, 010 204 5060, of per email, vve@densvastgoed.nl.

Meer informatie?