Samenwerking D&S Groep en Sparta Rotterdam

Cor Lamers, burgemeester van Schiedam: “Ondanks dat we hier vandaag op gepaste afstand van elkaar zijn is de driehoek D&S Groep, Sparta en de Gemeente Schiedam enorm sterk. De activiteiten die Sparta ontplooit in Schiedam met haar maatschappelijke stichting De Betrokken Spartaan dragen bij aan de sportactiviteiten van de jeugd op de diverse pleintjes die door D&S Groep, als rasechte Schiedamse onderneming, zijn geadopteerd. Met projecten zoals Streetrulez en de inzet van Sportcoaches en het geven van clinics zien wij prima resultaten. Door de contractverlenging van D&S Groep met Sparta zullen we ook de komende twee jaar samenwerken om de jeugd in Schiedam te stimuleren. 

Namens D&S Groep legt directeur John van Doorn uit waarom: “Wij zijn met D&S Groep bij Sparta terecht gekomen in een fase dat de club net gedegradeerd was. Wellicht wel op het lastigste moment voor een voetbalclub. In de afgelopen twee jaar zijn we als hoofdsponsor met Sparta gepromoveerd naar de Eredivisie en uitgegroeid tot een club die afgelopen seizoen, ondanks een vroegtijdig einde van de competitie, zich redelijk eenvoudig richting handhaving voetbalde in een tweewekelijks uitverkocht stadion. In die twee seizoenen zijn wij niet alleen hoofdsponsor van het eerste elftal, maar ook van de jeugdopleiding, de vrouwen, de RV&AV Sparta en van Stichting ‘De Betrokken Spartaan’ geworden. Met de maatschappelijke stichting ontplooiden we veel activiteiten in de regio en met name in Schiedam zijn en blijven wij nu zeer actief. Dat spreekt ons als Schiedams bedrijf uiteraard enorm aan. Ook het uitnodigen van jeugdteams van een amateurclub uit de regio bij de thuiswedstrijden om de sfeer op Het Kasteel te proeven draagt bij aan de sportstimulering van met name kinderen. Zakelijk zien wij onze naamsbekendheid groter worden en de onderlinge betrokkenheid van de businessclubleden is groot bij Sparta. Dit heeft al geleid tot diverse zakelijke kansen.”

Manfred Laros, algemeen directeur van Sparta: “Ik hoef niemand uit te leggen dat het betaald voetbal in een onzekere tijd zit vanwege de wereldwijde ontwikkeling van het Corona-virus. Als we dan van onze hoofdsponsor een dergelijk signaal ontvangen dat zij juist nu het contract met Sparta willen opwaarderen en zelfs met een extra seizoen verlengen dan is dat zeer goed nieuws. Ook heeft D&S Groep aan ons aangegeven dat zij, net als vele andere supporters en sponsors geen compensatie wensen voor de niet-gespeelde wedstrijden van het afgelopen seizoen. Dat wij vandaag hier op het stadhuis van Schiedam, in het bijzijn van de burgemeester, dit nieuwe contract tekenen is een groot compliment naar zowel D&S Groep, dat haar maatschappelijke karakter laat zien in de stad, als naar Sparta als betrouwbaar A-merk in het betaalde voetbal.”

Dave van der Meer, commercieel manager van Sparta, ziet dit als een zeer positief startschot van een drukke zomer. “Onze hoofdsponsor stond en staat uiteraard bovenaan de lijst qua contract importantie, maar inmiddels hebben mijn collega’s en ik al veel relaties gesproken die net als D&S Groep bereid zijn om Sparta te blijven ondersteunen. Onze dank gaat nu uit naar D&S Groep omdat zij, net als na de degradatie in 2018, het voortouw heeft genomen en laten zien dat ‘In voor- en tegenspoed’ meer is dan een regel uit ons clublied.”

Terug naar overzicht