Gerard Nijkamp vond dankzij D&S Makelaars zijn huis dichtbij het Sparta-stadion

“We zochten een tweede huis in de buurt van het stadion. Ik vind het belangrijk voor de rust en focus om dichtbij mijn werkplek te wonen. Bovendien wil ik weten wat het karakter, de cultuur van Rotterdam en zijn inwoners is. Dat neem ik mee in mijn werk,” vertelt Gerard Nijkamp over de start van de huizenjacht. Hij zocht voor de aankoop van een passende woning in Rotterdam contact met de D&S Groep, toen nog hoofdsponsor van Sparta. “De makelaars die onderdeel uitmaken van deze vastgoedgroep, kennen de markt in Rotterdam en de omliggende steden als geen ander. Dat vind ik belangrijk. Ik had ook een aankoopmakelaar in Zwolle kunnen vragen, maar die heeft gewoon niet de kennis en contacten van een makelaar in het werkgebied,” licht hij toe over zijn keuze voor D&S.

 

Een loft met een knipoog

Als liefhebbers van karakteristieke panden, zochten Gerard en zijn vrouw een appartement in een historisch pand, maar wel met het comfort van nu. “Zeg maar een loft met een knipoog,” omschrijft Gerard hun woonwens. “En omdat we allebei sportief zijn, wilden we ook dichtbij huis – het liefst in het groen - een rondje kunnen rennen.” D&S-makelaar Reno de Bruin ging met de aankoopopdracht aan de slag: “We hadden vanaf het eerste moment een goede klik. En dat is belangrijk in dit werk. Natuurlijk moet je als makelaar weten wat het budget is, de beoogde vierkante meters kennen, de voorkeur voor het type woning en de buurt... maar het gaat verder dan dat. Je moet ook aanvoelen hoe de koper er emotioneel in zit en wat voor hem of haar details zijn die het verschil maken.” Gerard beaamt dat. “Reno had snel door dat ik makkelijk en snel een bezichtiging doe en dat mijn vrouw kritischer is. Maar ook dat wij moeite hadden met de woningen met erfpacht. Dat kennen we in Zwolle namelijk helemaal niet en wilden we liever ook niet. En als wij allebei enthousiast waren, durfde Reno altijd kritisch te zijn. Benoemde bijvoorbeeld het slecht kunnen parkeren in de buurt, de kosten van de VVE of de mankementen aan de fundering.” 

 

Bod aan de keukentafel

Toen dit voorjaar het in 2016 prachtig gerestaureerde appartement in een pand uit 1890 werd bezocht, was het snel duidelijk. Gerard: “Tijdens de bezichtiging aan de keukentafel hebben we direct een bod uitgebracht. Deze woning paste ons helemaal, daar waren Lisa, ik en Reno het unaniem over eens: Historisch met comfort, een dakterras, privacy en een fijne omgeving dichtbij het Sparta-stadion. Al met al duurde de zoektocht ruim een jaar, maar wij wilden echt een woning die honderd procent naar ons zin is. En we zijn blij dat we aan de voorkant geïnvesteerd hebben in een aankoopmakelaar. Zonder die zakelijke analyse van een lokale specialist en de contacten van D&S in de vastgoedwereld, hadden we dit appartement waarschijnlijk niet gevonden.”

 

Opgestroopte mouwen

Nu Gerard een groot deel van de week in Rotterdam woont, leert hij de stad snel beter kennen. “Eerder woonde ik deels in een hotel en later huurappartement om het reizen tussen Zwolle en Rotterdam te beperken. Maar nu ik hier echt een eigen plek heb, voelt het anders. Het valt me op dat het een stad is waar gewoon geleefd wordt. Waar niet toeristen, maar de Rotterdammers zelf op het terras zitten. Ik vind er makkelijk mijn weg, dichtbij huis, maar soms ook een paar wijken verder met de scooter of watertaxi. Het is een stad met veel mogelijkheden. Een no-nonsens stad waar de mouwen worden opgestroopt. Dat past mij en die mentaliteit zie je natuurlijk ook terug bij Sparta,” besluit Gerard. 

 

 

Terug naar overzicht