D&S koopt Kasteel Bruinhorst met koetshuis

PERSBERICHT

Schiedam, 8 september 2022

 

D&S koopt Kasteel Bruinhorst met koetshuis
‘Herontwikkeling tot woonzorgeenheden is een mooie maatschappelijke bestemming’

 

Kasteel Bruinhorst in Ederveen krijgt een nieuwe bestemming. D&S Beleggingen in Onroerende
Zaken die het negentiende-eeuwse kasteel met koetshuis op 7 september 2022 kocht, gaat het
gemeentelijk monument namelijk herontwikkelen tot veertien woonzorgeenheden voor dementerende ouderen.

 

De bouw start nog deze maand en de oplevering staat een klein jaar later, in augustus 2023, gepland. Kasteel Bruinhorst zal met nieuwbouw verbonden worden met het koetshuis. Op die manier kunnen in totaal veertien woonzorgeenheden in de twee historische gebouwen worden gerealiseerd. D&S heeft de bouw uitbesteed aan Rodenburg, een gespecialiseerde partij in zorgcomplexen en SorgHuys Projecten, die het project begeleidt.

John van Doorn, directeur van de D&S Groep, waaronder D&S Beleggingen in Onroerende Zaken valt, is blij met het maatschappelijke bestemmingsplan. “Er is een tekort aan verpleeghuizen. Veel oudere mensen met somatische of psychogeriatrische klachten vallen daarmee tussen wal en schip. Met de woonzorgeenheden die we hier gaan realiseren kan onze huurder, Nieuw Boszicht, op een heel persoonlijke manier ook op deze mooie plek zorg gaan geven aan ouderen.”

 

De historie van Kasteel Bruinhorst gaat veel verder terug dan het bouwjaar 1879. Het kasteel komt al in zeventiende-eeuwse stukken voor en bekend is dat het in 1764 werd verkocht aan A.J. Baron Torck. Waarschijnlijk werd het halverwege de negentiende eeuw afgebroken. Het landgoed waarop het eerste kasteel stond, kwam in 1878 in handen van mevrouw S.E. Reiger-Fisler, die er het huidige kasteel liet bouwen. Het symmetrische in eclectische stijl gebouwde kasteel staat in een prachtig park met waterpartijen. Sinds 1910 is het kasteel in verschillende handen geweest en voor andere doeleinden gebruikt dan alleen particuliere bewoning. Per 7 september 2022 is het dus in handen van D&S.

 

Terug naar overzicht