D&S Groep koopt groot complex in Rotterdam

De woontoren werd in de oorlogsjaren ontworpen door Willem van Tijen. Ook Gerrit Rietveld heeft aan het ontwerp meegewerkt. Het gebouw werd in 1949 opgeleverd, in tijden van woningschaarste. Het is een voorbeeld van de architectuur van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog.

Eens was de Zuidpleinflat het hoogste woongebouw van Europa. Inmiddels voorziet het al meer dan 70 jaar in de vraag naar betaalbare huisvesting in Rotterdam-Zuid. Daarbij is de flat door haar bijzondere bouwwijze en haar plaats in de geschiedenis van Rotterdam-Zuid landelijk erkend als rijksmonument. De koper wil het goede bewaren en ziet kansen voor de toekomst. D&S Groep heeft al meer dan 35 jaar ervaring in het vastgoed. Naast beleggingen hebben ze een Bouwbedrijf, doen ze aan Vastgoed / VVE beheer en Makelaardij.

“Het is een bijzondere overdracht, omdat het de eerste transactie van grotere omvang is van bestaande woningbeleggingen dit jaar”, vertelt Brian Ederveen, Senior Consultant Capital Markets bij Colliers. “Sinds 1 januari is de overdrachtsbelasting gestegen van 2% naar 8%. Ondanks deze stijging blijft de vraag naar woningbeleggingen ontzettend groot.”

“Dit bijzondere gebouw past uitstekend bij een belegger uit de regio Rotterdam, aldus Sanna Wirtz, vastgoedadviseur bij Capital. “Met deze aankoop levert de D&S Groep een belangrijke bijdrage aan het bieden van betaalbare huisvesting in de stad Rotterdam”. De verkoper werd commercieel geadviseerd door Colliers en juridisch bijgestaan door Schaap Advocaten uit Rotterdam. De koper werd commercieel bijgestaan door Capital Value.

Terug naar overzicht