Taxaties

Wilt u de waarde van uw woning weten? Een taxatie geeft hier antwoord op. Steeds meer banken eisen dat deze taxatie uitgevoerd wordt door een gecertificeerde taxateur. Dat kan bij een van onze ervaren en bekwame NVM-Makelaars!

Al onze NVM-Makelaars hanteren tijdens het taxeren één uniforme meetwijze voor het vaststellen van de oppervlakten: de meetinstructie gebaseerd op de NEN2580. Dankzij de NVM-database beschikken de taxateurs van D&S Makelaardij over tal van referenties. Dit maakt onze taxaties nóg nauwkeuriger en áltijd marktconform. Zo onderscheiden wij ons al ruim 35 jaar succesvol op de markt!

Taxatiedoelen

De waarde van uw woning is mede afhankelijk van het doel van de taxatie. Een taxatie kan nodig zijn voor de verkoop, voor het aanvragen van een hypotheek of opstalverzekering of voor fiscale doeleinden. Bij elk van deze doelen horen bepaalde taxatiewaardes. Ons ervaren team van NVM-Makelaars kent de regels en voorwaarden van uw taxatiedoel.

Werkwijze

Op een met u afgesproken tijdstip taxeert onze NVM-makelaar uw woning. Hij kijkt hierbij naar verschillende factoren van de woning zoals de inhoud en oppervlakte, de staat van het onderhoud, de indeling, welke constructie tijdens de bouw is gebruikt, mate van isolatie en energiezuinigheid van de woning. Ook externe factoren zoals de ligging en omgeving van de woning zijn van belang. Tevens vragen wij altijd het bestemmingsplan op en willen wij weten hoe het zit met uw rechten en plichten zoals overpad of erfpacht. De situatie van de huidige woningmarkt nemen wij ook mee in de uiteindelijke waardebepaling.

D&S Makelaardij hanteert geen vaste tarieven voor het uitvoeren van een taxatie. Per te taxeren object ontvangt u voorafgaand aan de taxatie een prijsopgave zodat u exact weet waar u aan toe bent. Zo werken wij graag: no-nonsense, nuchter, direct en duidelijk! 

Taxatierapport

De makelaar koppelt de taxatiewaarde aan u terug via een taxatierapport. Met dit rapport kunt u o.a. een hypotheek aanvragen. De uitkomst van uw taxatie kan verschillen wanneer andere taxateurs uw woning taxeren. Een taxatie blijft immers een deskundige schatting van de waarde van uw woning.

Wanneer D&S Makelaardij ook uw aankoopmakelaar is, mogen wij helaas geen taxatie uitvoeren voor de financiering van uw woning. In dat geval brengen wij u graag in contact met een onafhankelijke taxateur binnen ons netwerk.

Taxatierapport aanvragen

Meer informatie?