Huis verkopen

Het verkopen van uw woning is een grote stap waar veel bij komt kijken. Onze NVM-makelaar helpt u bij dit proces. Ons ervaren team van experts en vakmensen behoedt u voor valkuilen, helpt u bij het bepalen van de juiste verkoopstrategie en begeleidt u bij de onderhandelingen. Dat is wat ons drijft!

Vraagprijs bepalen

De vraagprijs van uw woning wordt onder andere bepaald aan de hand van het aantal m2, de technische staat en de ligging van de woning. Ook servicekosten, gemeentelijke belastingen of erfpacht zijn hierbij van belang. Om tot een marktconforme vraagprijs te komen analyseert uw NVM-makelaar vergelijkbare woningen in de omgeving. Zo geven wij u het beste advies!

Verkoopplan

Afhankelijk van uw wensen en budget zet D&S Makelaardij verschillende kanalen in om uw woning bij potentiële kopers onder de aandacht te brengen. Zo kunt u denken aan publicatie via de D&S Groep website, op onze social media en natuurlijk op Funda. Ook voegen wij uw woning toe aan de NVM-database waardoor automatisch alle NVM-Makelaars op de hoogte zijn van uw aanbod.

Wij kennen uw regio als de beste, al ruim 35 jaar. Onze know-how en know-what, in combinatie met ons getalenteerde team van makelaars en onze Schiedamse manier van aanpakken en doorpakken, maakt ons dé makelaar om u te ondersteunen bij de verkoop van uw huis.

Verkoopklaar

Om potentiële kopers te overtuigen is het belangrijk om uw woning in optimale staat te presenteren zodat de kijker zich er meteen thuis voelt. Een opgeruimd huis geeft een gevoel van ruimte en overzicht. Wij adviseren om kleine mankementen te verhelpen en uw tuin op orde te brengen.

De bezichtiging

Uw NVM-verkoopmakelaar coördineert en begeleidt de bezichtigingen van uw woning. Zelf bent u hier niet bij aanwezig. Dit geeft kijkers meer vrijheid om vragen te stellen en feedback te geven. Tijdens de bezichtigingen neemt onze makelaar de tijd om de wensen van de kijkers beter te begrijpen en eventuele twijfels direct weg te nemen. Deze informatie is belangrijk voor de verkoopstrategie en uiteraard bij latere onderhandelingen. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Samen groeien we, en samen voegen we waarde toe aan de vastgoedmarkt. Zo onderscheiden wij ons succesvol op de markt.

De onderhandelingen

Onze makelaar staat u altijd bij tijdens de onderhandelingen van de verkoop van uw woning. Samen bepaalt u vooraf de verkoopstrategie. Meestal is een zo hoog mogelijke opbrengst het belangrijkste doel. Vaak gaat een bod van een koper gepaard met zogenaamde ontbindende voorwaarden. Op basis hiervan kan de koopovereenkomst worden ontbonden als de koper bijvoorbeeld de financiering niet rond krijgt of als er een negatief bouwkundig advies is gegeven. Naast deze voorwaarden maakt u met de koper afspraken over de datum van levering en de zaken die achterblijven in het huis zoals gordijnen, de vloerbedekking of bepaalde verlichting, al dan niet tegen een aanvullende vergoeding.

Ondertekenen koopakte

Wanneer u en de koper overeenstemming bereiken over de prijs, wordt de koopovereenkomst opgesteld met daarin de gemaakte afspraken. U leest de akte zorgvuldig door en zet pas uw handtekening als alles juist is weergegeven. Wanneer alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. De koper ontvangt een afschrift van de akte en heeft vanaf dat moment nog 3 dagen wettelijke bedenktijd waarbinnen hij alsnog van de aankoop kan afzien. Eveneens kan het koopcontract nog ontbonden worden op basis van de ontbindende voorwaarden.

De notaris

Zodra de notaris de koopakte heeft ontvangen, stelt hij een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Een aantal dagen voor de levering krijgt u van de notaris een concept van de leveringsakte en een nota van afrekening. Uw verkoopmakelaar controleert altijd samen met u of de gegevens kloppen. De koper heeft het recht vóór de levering uw woning te inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat is achtergelaten.

U bent officieel geen eigenaar meer van de woning wanneer u de akte van levering bij de notaris hebt ondertekend en deze is ingeschreven bij het Kadaster. Na betaling van de koopsom regelt de notaris de aflossing van de eventuele lopende hypotheek op uw huis en de betaling van de rekening aan uw verkoopmakelaar. Het saldo dat overblijft, maakt de notaris over op uw rekening. U ontvangt dit nadat de akte is ingeschreven in het Kadaster. Dit is meestal één werkdag na de levering.

Meer informatie?