Aankoopmakelaar

Onze aankoopmakelaars hebben een uitstekende kennis van de lokale woningmarkt en bieden altijd het juiste advies. Door helder te hebben wat uw wensen en financiële mogelijkheden zijn, is het zoeken naar de juiste woning een stuk makkelijker. In een oriënterend gesprek legt onze NVM-aankoopmakelaar uit van welke diensten u gebruik kunt maken. Samen komen we tot heldere afspraken: u weet exact waar u aan toe bent. Welke dienstverlening u ook kiest, onze NVM-aankoopmakelaar behartigt alleen uw belang. Dát is de kracht van de D&S Groep.

Het vinden van een geschikte woning

Uw NVM-aankoopmakelaar heeft een uitgebreid netwerk van NVM-Makelaars en toegang tot de NVM-database. Hierdoor hebben wij als eerste inzicht in woningen die nieuw op de markt komen en (lopende) nieuwbouwprojecten. Door jarenlange ervaring is een goede selectie uit het actuele aanbod snel gemaakt.

Bezichtiging

Heeft u de juiste woning gevonden? Dan regelt onze NVM-aankoopmakelaar een bezichtiging voor u. Onze aankoopmakelaar is altijd zelf aanwezig bij de bezichtiging om u advies te geven over de staat van de woning en de omliggende buurt. Nuchter en no-nonsense, direct, betrouwbaar en duidelijk. Daarnaast is uw makelaar altijd op de hoogte van eerdere bezichtigingen en de biedingsprocedure.

Wanneer u een woning op het oog heeft gaat uw NVM-makelaar meteen op onderzoek uit. Uw makelaar controleert o.a. het verplichte energielabel, de bestemmingsplannen, de milieuaspecten en andere gegevens vanuit het Kadaster, gemeente, provincie of eventueel een Verenigingen van Eigenaars (VvE).

De onderhandeling

Ook adviseert uw NVM-aankoopmakelaar u over de juiste biedingsstrategie en een goed openingsbod indien u een bod wil plaatsen. Tevens stelt hij de ontbindende voorwaarden op.

Ondertekenen koopakte

Wanneer uw bod is geaccepteerd stelt de verkopende makelaar de koopovereenkomst op. Samen met uw aankoopmakelaar controleert u alle gegevens in de overeenkomst. De koopovereenkomst gaat vervolgens naar de notaris waarna u een wettelijke bedenktijd heeft van 3 dagen.

Financiering

Nu is het voor u zaak de financiering rond te maken. Aan de hand van de koopsom, eventuele verbouwplannen, eigen geld en de zogenaamde kosten koper, kan uw NVM-aankoopmakelaar precies vaststellen welk hypotheekbedrag u nodig heeft. Samen met uw hypotheekadviseur zorgt u voor een passende hypotheek. Desgewenst brengen wij u in contact met Financieel Fit Schiedam & Vlaardingen, een betrouwbare partner in financieel advies.

Notaris

In de laatste fase van de aankoop adviseert uw aankoopmakelaar u bij alles wat geregeld moet worden voor de overdracht. Uw NVM-aankoopmakelaar controleert samen met u de concept-leveringsakte en de nota van afrekening. Ook zult u de woning, vlak voor overdracht, samen nog een keer nalopen. Na betaling van alle kosten tekent u de akte van levering. De woning staat nu op uw naam en wordt door de notaris ingeschreven bij het Kadaster.
Gefeliciteerd, u bent nu de eigenaar van de woning!

Meer informatie?