Woning taxeren | Taxatie woning | D&S Makelaardij
 

Taxaties

U wilt de waarde weten van uw woning? Een taxatie geeft hier antwoord op.
Steeds meer banken eisen dat deze taxatie uitgevoerd wordt door een gecertificeerde taxateur. Dat kan bij de NVM-makelaars van D&S Makelaardij! 

NEN2580

NVM-makelaars hanteren tijdens het taxeren allen een uniforme norm voor het vaststellen van
de oppervlakten: de meetinstructie gebaseerd op de NEN2580. Het hanteren van één uniforme meetwijze heeft als voordeel dat alle NVM-woningtaxaties op dezelfde manier plaatsvinden. Dankzij de NVM-database die wordt bijgehouden door meer dan 4000 makelaars beschikken de taxateurs van D&S Makelaardij overal tal van referenties. Dit maakt dat taxaties nog
nauwkeuriger worden uitgevoerd en altijd marktconform zijn.

Taxatiedoelen

De waarde van uw woning is mede afhankelijk van het doel van de taxatie. Zo kan een taxatie nodig zijn om een hypotheek of opstalverzekering aan te vragen of moet een object voor fiscale doeleinden gewaardeerd worden. Bij elk van deze doelen horen bepaalde taxatiewaardes.

Zo staat de marktwaarde voor het geschatte bedrag waartegen uw object zou kunnen worden verkocht op de datum van de taxatie. Daarentegen geeft de herbouwwaarde weer wat de waarde van een nieuw te bouwen (gelijkwaardige) woning zou zijn, indien de huidige woning vernietigd wordt door bijvoorbeeld brand. Deze waarde moet bepaald worden wanneer u bijvoorbeeld een opstalverzekering wilt afsluiten. 

WERKWIJZE

Op een met u afgesproken tijdstip taxeert onze NVM-makelaar uw woning. Er wordt hierbij naar veel verschillende factoren gekeken zoals de inhoud en oppervlakte van uw woning maar ook naar de staat van het onderhoud. Hoe is de indeling van de woning en welke constructie is tijdens de bouw gebruikt? Een steeds belangrijker aspect is de mate van isolatie en de energiezuinigheid van de woning. 

Niet alleen wordt de woning zelf uitvoering onderzocht maar ook meer externe factoren zijn
hierbij van belang. Zo kan de ligging en omgeving van de woning een groot verschil maken
en wordt ook altijd het bestemmingsplan opgevraagd. Hoe zit het met uw rechten en plichten
zoals overpad of erfpacht? Om tot de uiteindelijke waardebepaling te komen wordt ook de
situatie van de huidige woningmarkt meegenomen.

D&S Makelaardij hanteert geen vaste tarieven voor het uitvoeren van een taxatie.
Per te taxeren object wordt voorafgaand aan de taxatie een prijsopgave afgegeven zodat u
niet voor verassingen komt te staan. 

TAXATIERAPPORT

Na enige tijd koppelt de makelaar de taxatiewaarde aan u terug in de vorm van een taxatierapport. Met dit rapport kunt u, afhankelijk van uw doel, bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag doen. Wanneer verschillende taxateurs uw woning taxeren, kunnen de uitkomsten verschillen. Een taxatie is immers een deskundige schatting van
de waarde van uw woning. 

Wanneer D&S Makelaardij ook uw aankoopmakelaar is, mogen wij helaas geen taxatie uitvoeren voor de financiering van uw woning. In dit geval brengen wij u graag in contact met een onafhankelijke taxateur om de taxatie voor u uit te voeren.

Meer informatie?