Aankoopmakelaar | D&S Makelaardij
 

Aankoopmakelaar

U heeft besloten om een huis te kopen. Wat zijn uw woonwensen?
Bezit u een huis dat nog moet worden verkocht? Wat zijn uw financiële mogelijkheden?
Allemaal vragen die op u afkomen. Met behulp van onze NVM-aankoopmakelaars vindt u daar een antwoord op. Wij hebben een uitstekende kennis van de lokale woningmarkt en u goed kunnen adviseren.

Door alles van tevoren goed door te nemen wordt het zoeken naar de juiste woning een stuk makkelijker. In een oriënterend gesprek legt de NVM-aankoopmakelaar uit van welke diensten
u gebruik kunt maken om zo samen tot heldere afspraken te komen. Op deze manier
komt u nooit achteraf voor verrassingen te staan.
En welke dienstverlening u ook kiest, de NVM-aankoopmakelaar behartigt alleen uw belang.

Het vinden van een geschikte woning

Uw NVM-aankoopmakelaar heeft een uitgebreid netwerk van NVM-makelaars. Hierdoor heeft hij als eerste inzicht in woningen die nieuw op de markt komen of heeft hij extra informatie over nieuwbouwprojecten. Dankzij de jarenlange ervaring is een goede selectie uit het actuele aanbod snel gebeurd. U kunt natuurlijk ook zelf zoeken; op Funda vindt u nagenoeg het volledige aanbod van koopwoningen in heel Nederland. 

Bezichtiging

Heeft u de juiste woning gevonden? Dan regelt de NVM-aankoopmakelaar een bezichtiging op een voor u geschikt moment. Zo komt u er snel achter of de woning werkelijk aan uw wensen voldoet. Hierbij zal ook altijd een aankoopmakelaar zelf aanwezig zijn om u te voorzien van een eerlijk advies rondom de staat van de woning en de omliggende buurt. Daarnaast is de makelaar op de hoogte van de status rondom eerdere bezichtigingen en de biedingsprocedure.

Extra onderzoek

Wanneer u concreet een woning op het oog heeft, kan uw NVM-aankoopmakelaar extra onderzoek naar de woning doen. Denk dan bijvoorbeeld aan het controleren van het verplichte energielabel, de bestemmingsplannen, de milieuaspecten en andere gegevens vanuit het Kadaster, gemeente, provincie of eventueel een Verenigingen van Eigenaars (VvE).

De onderhandeling

Als u besloten heeft de woning te kopen, adviseert uw NVM-aankoopmakelaar u over de juiste biedingsstrategie en een goed openingsbod. Hierbij wordt gekeken naar de marktwaarde van vergelijkbare woningen en zullen ook de ontbindende voorwaarden opgesteld worden.
Welke biedingsstrategie er ook gekozen wordt, dankzij de ervaring van onze
NVM-aankoopmakelaars bent u verzekerd van een goed advies dat u veel tijd en geld kunt besparen. 

Ondertekenen koopakte 

Wanneer uw bod is geaccepteerd wordt de koopovereenkomst opgesteld. De aankoopmakelaar staat voor u klaar om samen alle gegevens in de overeenkomst goed te controleren. 
De koopovereenkomst gaat vervolgens naar de notaris waarna u een wettelijke bedenktijd heeft van drie dagen. Binnen deze tijd kunt u alsnog afzien van de aankoop. Doet u dit niet en zijn
de financiën rond, dan vindt op de afgesproken opleveringsdatum de overdracht plaats bij de notaris. 

Financiering 

Nu is het voor u zaak de financiering rond te maken. Vaak sluit men hiervoor een hypotheek af. Aan de hand van de koopsom, eventuele verbouwplannen, uw eigen geld en de zogenaamde kosten koper kan uw NVM-aankoopmakelaar precies vaststellen welk bedrag u aan hypotheek nodig heeft. De Hypotheekadviseur helpt bij graag bij het vinden van een passende hypotheek.

Notaris 

In de laatste fase van de aankoop adviseert de NWM-aankoopmakelaar u bij alles wat geregeld moet worden voor de overdracht. Zo vergeet u niets en kan de notaris de eigendomsoverdracht voorbereiden. De concept-leveringsakte en nota van afrekening worden samen gecontroleerd en ook zal de woning, vlak voor overdracht, nog een keer nagelopen worden. Na betaling van alle kosten tekent u de akte van levering. De woning staat nu op uw naam en wordt door de notaris ingeschreven bij het Kadaster.
Gefeliciteerd met uw nieuwe woning!

Meer informatie?