Verkoopbegeleiding

U wilt uw huis verkopen in de regio Schiedam of Vlaardingen? Daar komt heel wat bij kijken. Welke valkuilen zijn er, welke strategie heeft u nodig en bent u in staat de onderhandelingen te voeren? Daarom is het goed om een NVM makelaar in te schakelen. Hij behartigt alleen uw belang. In een vrijblijvend gesprek voorziet hij u van advies.

7 stappen

Een woning verkopen doet u in zeven stappen. Een NVM-makelaar ondersteunt u tijdens alle fases.

Stap 1: Vraagprijs bepalen
Een goede prijs voor uw woning is belangrijk. Niet te laag, maar ook niet te hoog. Daarom komt uw NVM-makelaar bij u thuis om de woning te inspecteren. Hij let dan op de ligging en de technische staat van uw woning. Ook wil hij financiële zaken als servicekosten, gemeentelijke belastingen of erfpacht van u weten. Belangrijk is de informatie over eventuele gebreken. U kunt daar – indien u dat niet meldt – door de koper achteraf op worden aangesproken. Via de NVM-database voor woonobjecten controleert hij verder de marktprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving.

Ook krijgt u advies over het verplichte energielabel. Op basis van al deze informatie krijgt u een uitstekend advies over een realistische vraagprijs.

Stap 2: Het Publiciteitsplan opstellen
Goede marketing is ook bij woningverkoop belangrijk. Afhankelijk van uw wensen en budget stelt uw NVM-verkoopmakelaar een uitgekiend publiciteitsplan op, waarbij kan worden geadverteerd in diverse media. Ook de inzet van de zogenaamde Nieuwe Media (sociale netwerken) is voor veel NVM-makelaars geen geheim meer.

Uw woning wordt ook aangemeld in de NVM-database voor woonobjecten. Hierdoor worden automatisch alle NVM-makelaars op de hoogte gesteld van uw aanbod. Uw woning wordt ook uitgebreid op funda.nl geplaatst. Funda is al jarenlang de best bezochte woningsite van Nederland.

Lees verder


Volg ons op Twitter


Stel een vraag

Neem de code over: * neem de code over